Over ons

Breedveld Staal is een voorraad houdende groothandel in staal en stalen producten. Als staalhandel werken wij met een nauwkeurig samengesteld assortiment nieuwe staalproducten. Wij leveren staal aan staalverbruikers in de ruimste zin van het woord. Onze voorraad bestaat voornamelijk uit constructie staal, maar ook rvs, aluminium en bij producten zoals lasbochten, fittingen etc.

Onze voornaamste doelgroepen zijn de on- & offshore constructie, scheepsbouw, scheepsreparatie en constructiebedrijven.

Daarnaast is een aanpassing zoals op maat zagen, gaten boren of materiaal voorzien van een hardstamp voor ons geen enkel probleem!

Breedveld Staal is een onafhankelijk familiebedrijf met eigen inkoopconnecties bij de Europese staalfabrieken en de grote internationale voorraadhoudende staalhandel in binnen en buitenland. Hierdoor putten wij uit een grote mix van inkoop mogelijkheden om onze klanten optimaal te kunnen bedienen.

Ons gemotiveerde en enthousiaste team verzorgt met plezier al uw wensen en staalbehoeften. Met korte communicatielijnen en strakke, gegarandeerde planningen.

Noem ons misschien maar een beetje ouderwets maar wij denken dat het persoonlijk contact met de klanten gewaardeerd wordt. Alleen hierdoor kunnen we kwaliteit leveren.

Historie

In 1946 is Breedveld Staal officieel opgericht in Krimpen aan den IJssel door Jan Breedveld die officieus in 1945 de handel in metalen reeds startte. In 1953 werd het bedrijf over genomen door de zoon van Jan; Cees Breedveld.

Cees Breedveld was een geboren koopman en de directeur van Breedveld IJzer, de toenmalige naam. Hij leidde het bedrijf 45 jaar lang door vaak roerige economische tijden. Cees was een man waar persoonlijk contact en integriteit een filosofie en levensstijl was. Deze eigenschappen van Cees Breedveld zitten tot op de dag van vandaag nog steeds diep in het DNA van Breedveld Staal verankert. “Wij willen de beste zijn in wat we doen”. Al sinds 1946 de filosofie van het familiebedrijf.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw kwamen de twee zonen van Cees Breedveld , Wim en Peter, in het bedrijf werken en hiermee nam het bedrijf ook een natuurlijke wending naar de verkoop van uitsluitend eerste keus gecertificeerd staal. Sinds 1998 hebben Peter en Wim de volledige leiding van Breedveld Staal op zich genomen waarbij Wim zich vooral met de logistieke kant bezig hield en Peter vearnwoordelijk was voor de strategische koers van het bedrijf. Onder leiding van deze generatie heeft het bedrijf de transisitie naar de moderne staalhandel die het nu is voorgezet en is de naam gewijzigd van Breedveld IJzer naar Breedveld Staal.

In 2009 zijn Joanne, de dochter van Peter, en haar man Martijn werkzaam geworden in het bedrijf om zo de kneepjes van het vak te kunnen leren en zich het bedrijf en de klanten eigen te maken.

In 2016 werd er een bedrijf toegevoegd: Ultimate Steel and Metals (USAM) in Rotterdam. USAM bedient de Rotterdamse haven van staal, metaal en vele andere door de haven en schepen benodigde metaalproducten.

Wim en Peter behielden de leidinggevende positie tot medio 2017. Sindsdien is de dagelijkse directie van de Breedveld Groep inhanden van Joanne en Martijn, zij hebben het roer stevig in handen en kijken ernaar uit om het familiebedrijf verder uit te bouwen voor een goede en gezonde toekomst.